LIENKE

Volgens mij ben ik mijn hele leven al een enthousiast persoon. Alhoewel.. ik was een vreselijke puber en dacht vooral zwart-wit. Dus of ik was heel enthousiast, of je kon beter bij me weg gaan anders maakte ik je tot de grond klein. Al met al is het goedgekomen met mij.

Stop. Voor dat je verder leest. Pak eerst even een bakje koffie. Als ik over mijn leven en mijn enthousiasme praat. Kan ik meestal niet meer stoppen. Je bent gewaarschuwd! 

Als ik iets leuk vind, word ik enthousiast. Ga ik harder werken, ga ik alles tot in detail maken zodat het nog leuker wordt, omdat het lukt. Ik ratel dan door in mijn enthousiasme en zorg ervoor dat mijn omgeving ook harder gaat werken.. want.. het is immers leuk!

Helaas merk ik steeds vaker om mij heen dat men niet enthousiast is over wat hij/zij doet. Ik snap dat niet. Ik snap het wel, ik heb het ook gehad met een vorige baan, alleen ik deed er iets aan. Ben ik niet meer enthousiast, dan is het tijd voor verandering. Het is immers jouw eigen leven en als je iets doet wat jou niet enthousiast maakt.. Gosh. dat kost je veel energie. Word je nog meer moe, nog minder enthousiast en kom je in een negatieve spiraal.

Ik zeg niet dat ik alleen maar dingen doe wat ik leuk vindt. Soms horen er minder leuke dingen bij zoals dagelijkse levensveranderingen, maar door die toch een bepaalde twist te geven kan je alles weer mooi draaien. Kwestie van de touwtjes in handen nemen.

Wellicht ligt het aan mijn opvoeding. Ik ben heel vrij opgevoed. Vanaf de peuterklas ging ik al naar een Vrije School en heb daar tot mijn 18e levensjaar met volle enthousiasme gezeten. Wat leer je? Vooral heel vrij en creatief denken. Doen wat jij wilt doen, want sky is the limit. Dat vond ik onwijs tof en mocht ik ooit kinderen krijgen, gaan mijn kinderen hoe dan ook naar de Vrije School, die vrijheid is zo belangrijk.

Op school merkte ik dat ik van het regelen was. Haantje voorste, altijd diegene met de hardste stem. Ik was de sfeerbepalende factor in de klas en liet me stem altijd horen. Ik vond dat stoer, maar op de momenten dat ik altijd ook diegene was die de straf kreeg, werd het minder. Mijn school deed ik fluitend, ik had veel plezier, deed creatieve opdrachten en mocht zelfs in de klassen-raad omdat ik dat regelen echt goed kon. Daar wilde ik wat mee.

Na de Vrije School was het best normaal dat je iets creatiefs ging doen en dat is ook wat ik wilde, maar dan wel meer een leidende rol. Ik werd toegelaten op de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, richting Kunst&Economie. Oftewel: projectleiding in de kunstensector. Mijn droomopleiding kon je het noemen. Met volle enthousiasme maakte ik mijn vier jaar af, haalde ik mijn diploma en rolde via mijn derdejaarsstage bij Endemol Shine binnen. Eerst als productie-assistente, later als producer.
Ik mocht veel naar het buitenland, had de touwtjes in handen, werkte dag en nacht en zat helemaal op mijn plek.

Totdat na drie jaar mijn enthousiasme minder werd. Ik vond de hiërarchie moeilijk. Ik kreeg vaak te horen dat ik te brutaal was en mijn plek moest kennen. Dat deed zeer. Ik wist dat ik meer kon dan produceren maar echt doorgroeimogelijkheden waren er niet. In die tijd ontdekte ik dat mijn enthousiasme volledig opging in sporten. Aangezien je bij de televisie haast geen vrije tijd meer hebt, besloot ik elke ochtend te gaan sporten. Kon ik in de avond lekker rustig aan doen.

Dat beviel me wel. Mijn enthousiasme werd steeds groter en ook mijn collega’s merkte dat ik met een lach het kantoor binnenkwam. Het viel zelfs zo op, dat ik binnen enkele maanden mijn eigen bootcamp-class had bij Endemol Shine. Elke dinsdag gaf ik mijn collega’s een pittige les.

Ik besloot al mijn bevindingen rondom sport op een blog te gooien, op de hoop dat ik anderen kon enthousiasmeren hetzelfde te doen. Iedereen zou mogen ervaren hoe fijn het is om je dag met iets actiefs te beginnen. Ik wil dat iedereen deze enthousiasme ervaart. Dit moet ik de wereld in gooien.

Zo geschiet zo gedaan. Mijn blog begon ik 2014 en mijn social media accounts een jaartje later. Enthousiasme. Dat is wat ik mensen wilde mee geven. Maakt niet uit met wat, al geloof ik er wel in dat een sportieve levensstijl een grote bijdrage er aan kan leveren.

En dan is het nu alweer 2018. Zoveel jaar verder. Zoveel enthousiasme verder. Pff en had ik al gezegd dat ik oud aan het worden ben?
Gelukkig voel ik me wel veel meer wijzer en voel ik me een ervaringsdeskundige op het gebied van mensen enthousiasmeren. Heb ik ervaring op het gebied van je hobby naar werk omtoveren. Je enthousiasme delen op social media en dus mensen online beïnvloeden. Met mijn opleiding, achtergrond en ervaring besloot ik in 2018 Dear Good Social op te zetten.

Meer mensen mogen enthousiast zijn, mogen anderen enthousiast beïnvloeden. Op werkvlak, persoonlijk gebied maar ook in het bepalen van je keuzes.

Ik zal stoppen met mijn verhaal. Wil je meer weten? Mail me gerust op lienke@deargoodmorning.com

 

 

Advertenties